valkuilen voorkomen in israël
Wil je landspecifieke informatie en tips rondom reizen in Israël? Hieronder vind je de meest essentiële zaken om rekening mee te houden en veelgemaakte valkuilen te voorkomen.
- Wil je weten hoe de cultuur in Israël in elkaar zit én wat done & not done is in Israël? Onderaan de landspecifieke pagina van CultureCrossing.net vind je allerlei do’s & don’ts, handig georganiseerd naar onderwerp - waaronder communicatiestijlen, begroetingen en taboes die in het land spelen.
- Wil je meer lezen over de geschiedenis van Israël? Op Wikipedia kun je deze terugvinden!
Heb je problemen terwijl je op reis bent in Israël, weet dan dat de volgende instanties er voor je (kunnen) zijn:
- Nederlandse ambassade in Israël
- Nederlandse consulaat in Israël
- Ambassade van Israël in Nederland
- Consulaat van Israël in Nederland
- Neem bij dringende hulp 24/7 contact op met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via het nummer +31247247247.
- Wil een weten waar je in Israël leuk en lekker kunt eten en drinken? TripAdvisor heeft een overzicht van restaurants in Israël, gerangschikt op basis van waardering van bezoekers.
- Wat je eigenlijk echt zou moeten eten en drinken als je in Israël bent, vind je op WikiTravel
- De lokale valuta in Israël is de Israëlische Sjekel (ILS). De accurate wisselkoers van de Israëlische Sjekel ten opzichte van de Euro vind je op Google.
- Wil je weten waar je geld uit de muur kunt halen? In dit overzicht van geldautomaten in Israël selecteer je eerst je eigen betaalmiddel. Vervolgens kun je in een paar clicks zien waar je precies moet zijn.
- Kijk in de wereldwijde tips bij het kopje ‘geldzaken’ om verdere valkuilen te voorkomen, bijvoorbeeld rondom het meebrengen van voldoende euro’s naar je reisbestemming.
- Highlights wanneer je in Israël gaat reizen vind je hier.
- Bij de website van de Rough Guide vind je interessante artikelen over reizen door het land.
- Kijk in de wereldwijde tips bij het kopje ‘highlights’ om verdere valkuilen te voorkomen, bijvoorbeeld over het wel of niet aanschaffen van een reisgids.
- De beste tijd om naar Israël te gaan, is van maart tot en met mei en oktober. In deze maanden is de temperatuur het meest aangenaam. Voor een strandvakantie kun je het hele jaar terecht. Aanvullende informatie over het klimaat in Israël vind je op klimaatinfo.nl.
- Om te kijken wat de weersverwachting van vandaag, morgen of over een paar dagen is, kun je bij veel verschillende websites terecht. AccuWeather is er één waarin je voor een specifieke stad in Israël per uur een weersverwachting ziet - heel handig om te bepalen wat je wanneer op een dag gaat doen. Vul de plaatsnaam van het land waar je bent of naartoe gaat in om de weersverwachting per uur te bekijken.
- Kijk in de wereldwijde tips bij het kopje ‘klimaat en weer’ om verdere valkuilen te voorkomen, bijvoorbeeld over het gebruik van landspecifieke klimaatstaatjes op internet.
- Op TripAdvisor kun je terugvinden welke plekken er zijn om te overnachten in Israël of een specifieke streek of stad in Israël.
- Op dezelfde website kun je direct zien welke hotels in Israël het best gewaardeerd worden en bij welke online reserveringsite je dit hotel in Israël het goedkoopst kunt boeken. Het kan ook zijn dat er geen prijsinformatie bekend is van dit hotel; in dat geval kun je het hotel zelf een e-mail sturen om te reserveren.
- Kijk in wereldwijde tips bij het kopje ‘overnachten’ om verdere valkuilen te voorkomen, bijvoorbeeld rondom het gebruik van Tripadvisor. Zo laten zij niet altijd automatisch zien wat de best gewaardeerde hotels zijn en kun je zelf aangeven wat voor soort type overnachting je zoekt, zodat het systeem daar rekening mee kan houden.
- De lokale taal die in Israël gesproken wordt is Hebreeuws en Arabisch.
- Moet je een schriftelijke aanvraag doen in de lokale taal? Voor de vertaling van Nederlands naar Hebreeuws of Arabisch. is Google Translate echt een uitkomst. De vertaling is nog niet perfect, maar helpt je behoorlijk op weg. De vertalingen worden ook steeds beter, heb ik gemerkt.
- Op het gebied van electra in Israël zijn er verschillen met die in Nederland. Zie hiervoor de genoemde link van Landenkompas.nl.
- Israël bevindt zich in de tijdszone UTC+3 in de zomer, in UTC+2 in de winter. Israël kent net als Nederland een verschil in wintertijd en zomertijd. Het is er daardoor altijd 1 uur later.
- Kijk in de wereldwijde tips bij het kopje ‘praktische informatie’ om verdere valkuilen te voorkomen, bijvoorbeeld wanneer je gaat reizen in landen waar je de taal totaal niet spreekt.
- Voor reizen in Israël als Nederlander, is een aanvullend visum niet verplicht. Let op! Om Israël binnen te komen, dient je paspoort minimaal nog 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Israël. Althans, dat gold op het moment van schrijven; check bij het reisadvies dat is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken of dat nog steeds het geval is.
- Op dezelfde pagina kun je zien of er beperkingen gelden voor reizen naar Israël.
- Kijk in de wereldwijde tips bij het kopje ‘reisdocumenten’ om verdere valkuilen te voorkomen.
- Een overzicht van de vaccinaties die benodigd zijn voor reizen in Israël vind je op de website van thuisvaccinatie.nl.
- Kijk in wereldwijde tips bij het kopje ‘vaccinaties’ om verdere valkuilen te voorkomen, bijvoorbeeld rondom het thuis vaccineren op een door jou gewenst tijdstip. Dat scheelt veel reistijd, wachten en zenuwachtig gedoe!
- Op WikiTravel zie je wat de verschillende manieren (naast vliegen) zijn om Israël in te komen.
- Een overzicht van het wegennet en vliegvelden in Israël en de verschillende vormen van lokaal (openbaar) vervoer in Israël vind je op Wikipedia en WikiTravel.
- Met de Google routeplanner kun je van, naar of binnen Israël een routebeschrijving samenstellen.
- Kijk in de wereldwijde tips bij het kopje ‘vervoer’ om verdere valkuilen op dit vlak te voorkomen, bijvoorbeeld bij het reizen met een kind.
- De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Israël is circa 4 uur en 20 minuten.
- Diverse vliegmaatschappijen vliegen op Israël. Zoek voor goedkope vliegtickets naar Israël niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar vluchten vanaf andere internationale vliegvelden, zoals Brussel of Düsseldorf.
- Voor zover bekend zijn er geen low cost carriers voor vluchten naar Israël. Een overzicht van de beschikbare low cost carriers voor vluchten in het Midden Oosten vind je op Wikipedia.
- Hetzelfde geldt voor een overzicht van de beschikbare regionale vliegmaatschappijen voor vluchten in het Midden Oosten .
- Kijk in wereldwijde tips bij het kopje ‘vluchten’ om verdere valkuilen te voorkomen, bijvoorbeeld rondom het boeken van de goedkoopste vliegtickets.